onsdag 26 oktober 2011

Sexårs-jubileum!

Om jag inte minns fel så borde det nu vara nästan exakt sex år sedan mitt intresse för stick- och virkning tog sin början. Jag hade flyttat till Göteborg och började då umgås med fina Sara Fritzon. Hennes mamma hade lärt henne att virka innetofflor och på någon av alla våra lediga måndagar under hösten 2005 förde Sara vidare den kunskapen till mig. Jag gick ganska så snabbt över till stickning men titt som tätt händer det att jag virkar ett par innetofflor eller två. 
I kväll ska jag fira mitt intresses sexårsdag genom att gå på pysselklubb hos min vän Jenny. Trevligt!





söndag 23 oktober 2011

En liten mössa

En liten mössa till en liten Siri!
Stickade den här om veckan.


Detta var den bästa bebsimodellen jag kunde fixa... kanske lite bred och lång hals och något hoptryckt ansikte, men ändå så söt!

onsdag 19 oktober 2011

Fru Husqvarna

Herr Husqvarna har gått och gift sig! Hittade frun på en secondhand i Mölndal nu i helgen. Tänkte att hon nog skulle kunna vara något för Herr Husqvarna och mycket riktigt, det blev kärlek vid första ögonkastet! så nu står de oskiljaktiga i min nya pysselhörna. Har nämligen fått ett nytt rum! Ja, ibland är det väldigt smidigt att hyra av sina svärföräldrar. Rummet intill vår lägenhet användes inte så mycket, så vi har nu en större lägenhet och ett nytt tv-rum. Trevligt!




söndag 16 oktober 2011

Fuskpolos

Jag får börja med att be om ursäkt för den dåliga uppdateringen här... Har varit iväg och semestrat en vecka i Turkiet tillsammans med Richard. Varmt och härligt! Otippat nog var vårt bagage fyllt med vinterkläder på hemvägen. Så med varsin one piece och fleecetröja samt nystickad fuskpolo är vi nu redo att möta vargavintern! 



 och här är en jag gjorde förra året...


tisdag 4 oktober 2011

Sparrisen och Prosten

Så har moster äntligen fått träffa John och Wilhelm, eller Sparrisen och Prosten, som de kallas i folkmun. Sötare killar får man leta efter, men så har de ju goda gener också...
Första steget i min skämmabortplan var att ge dem dessa två filtar som jag har virkat. De hoppade inte i taket direkt men tänker att man får nog vara en månad gammal i alla fall för att förstå skönheten i virkade ting.