tisdag 4 september 2012

Jag är beroende.

I somras satt jag en eftermiddag på mammas och pappas altan och åt middag med dem och mormor och morfar. Mamma hade gjort kräftsoppa, en väldigt god kräftsoppa. Morfar var nog den av oss som uppskattade den allra mest för han sa på sin breda småländska att - Dennahäringa soppa sulle ja kunna äta vaaje daa. Vi andra skrattade och sa att det skulle nog bli lite tråkigt i längden men han menade att kan han äta havregrynsgröt till frukost varje morgon så kan han minsann äta kräftsoppa till lunch varje dag. Precis som morfar känner för havregrynsgröt och kräftsoppa så känner jag för min musli. Jag skulle på allvar kunna äta den varje morgon och varje kväll också för den delen! 




Här kommer receptet om någon blir sugen.

7 dl havregryn
2 dl linfrön
2,5 dl solroskärnor
2 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
1,5 dl hasselnötter
1,5 dl valnötter
2,5 msk kanel
lite kardemumma

2 dl vatten
3/4 dl olja
2,5 msk honung

Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda havregryn, frön, nötter, kanel och kardemumma i en långpanna.
Blanda vatten, olja och honung och häll sedan över fröblandningen och gegga ihop.
In i ugnen i ca 45 min, rör om var 15:de minut ungefär så att det inte blir bränt i kanterna.
Självklart kan man mixa frön och nötter som man vill, min ser lite olika ut varje gång, kör på det du har hemma! När den har svalnat blandar jag oftast i russin också.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar